Recept:Purjo- och potatissoppa
Purjo- och potatissoppa
Kategorier:
Fler recept med:
Purjo- och potatissoppa och god och billig vintermat. Enkel är den också, stärkelsen från potatisen räcker för att ge soppan konsistens, så den behöver inte redas. Vill du kan du slå i en skvätt grädde på slutet, för att få en krämigare och mäktigare variant.
Ingredienser
För 4 personer
- 1180 grampurjolök
1 purjolökar
- 400 gram0,4 kgpotatis
4 potatisar
- 1 buljongtärning
- 1 liter vatten
- ev. grädde
- olja
- salt och peppar
Total tidsåtgång: 20 minuter
- Snitta purjolöken på längden och skölj ur den.
- Skala potatisen och skiva den (eller dela den i små tärningar)
- Skiva den vita delen av purjolöken och fräs omkring en minut i oljan.
- Lägg i potatisen, och fräs ytterligare en kort stund
- Slå på vattnet, och koka i 10 minuter
- Skiva under tiden den gröna delen av purjolöken
- Slå i det gröna från purjolöken när soppan har kokat i 10 minuter.
- Koka i ytterligare fem minuter
- Mixa soppan med stavmixer.
- Slå eventuellt i en skvätt grädde. Koka upp soppan igen, och smaka av med salt och svartpeppar
Senast uppdaterad 2014-02-21 20:10